Welkom bij de Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) Rotterdam

De Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) Rotterdam is een initiatief dat er naar streeft om het bachelor-curriculum te verrijken met extra chirurgisch onderwijs. VCMS bevindt zich op alle acht medische faculteiten, waarbij elke VCMS-afdeling met elkaar is verbonden via VCMS Nederland.

Wat wij doen

VCMS Rotterdam biedt geneeskundestudenten een programma aan, bestaande uit workshops, masterclasses en extra activiteiten om de studenten kennis te laten maken met de wereld binnen de snijdende en aanverwante specialismen en om de contacten tussen hen te intensiveren. Wij nemen geneeskundestudenten uit het 2e en 3e jaar van de bachelor aan en wij pogen hierin een hechte groep te creëren. Check de agenda op de site om meer te weten te komen over de geplande activiteiten dit jaar.

Lid worden van VCMS Rotterdam

Ben jij 2e of 3e jaars bachelorstudent Geneeskunde? Dan kan jij je aanmelden voor het programma van VCMS Rotterdam. Het onderwijs is bedoeld voor iedereen die verdieping en verbreding zoekt binnen de snijdende en aanverwante specialismen. 

Om je aan te melden voor de VCMS Rotterdam moet je een sollicitatieprocedure doorlopen. De sollicitatieprocedure bestaat uit een tweetal documenten, bestaande uit:

  1. Een curriculum vitae 
  2. Een videopitch (bij voorkeur) of een motivatiebrief (max. één A4)

Voor een lidmaatschap bij de VCMS Rotterdam is een contributie vereist. De kosten bedragen 60,- euro. Door middel van een contributie kan VCMS de onderwijsdagen realiseren. 

Vermeld in jouw motivatiebrief duidelijk wat jouw motivatie is voor het volgen van het programma van VCMS Rotterdam. De bestanden en jouw gegevens kunnen verzonden worden naar rotterdam@vcms.nl.

De sollicitatieperiode voor VCMS Rotterdam 2023 – 2024 is momenteel gesloten.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan gerust contact op door rechtsboven op ‘contact’ te drukken en jouw vraag via ons contactformulier in te sturen. Daar vind je ook onze FAQ over de VCMS.