You are currently viewing Open Symposium 2022

Open Symposium 2022

In oktober was het weer zover; het eerste open symposium van het jaar!

De Avond

Als eerst heeft Dr. Den Hartog, uit ons eigen Erasmus MC, vertelt over de werkzaamheden van een traumachirurg. Veel casussen werden besproken, en ook is paar het het belang van de ABCDE, die je al in het eerste jaar moet kennen, benoemd.

Daarna heeft Dr. Bronkhorst verteld over zijn beroep: militair chirurg. Hij vertelde over wat dat inhoudt en zijn opleiding. Daarnaast ook over verschillende wapens, kogels en bescherming, en hoe je je voorbereidt op verschillende situaties.

Dr. Van Doorn heeft de avond afgesloten met zijn ervaringen in het buitenland. Zo heeft hij verteld over zijn missies in gebieden met extreme schaarste. Ook over hoe het is om de enige chirurg te zijn in een vluchtelingenkamp waar 70.000 mensen verblijven. Verder werd de ernst van keuzes maken belicht; wie kan je nog wel redden en wie niet, maar ook in welke volgorde je patiënten helpt.

Als bestuur waren wij ontzettend tevreden met de avond. Elke arts heeft zijn kant van het vak kunnen belichten en de studenten kregen uitgebreid de tijd om in gesprek te gaan met de artsen en vragen te stellen. Natuurlijk werd de avond afgesloten met een netwerkactiviteit.

Benieuwd naar wat we nog meer doen? Beijk onze instagram!

This Post Has One Comment

Leave a Reply